Leuke acties om nieuwe klanten te werven

Ben je op zoek naar leuke acties om nieuwe klanten te werven voor jouw bedrijf? Zoek je inspiratie, ideeën en mogelijkheden die niet al teveel geld kosten? Freekey heeft tips voor je!

Iedere ondernemer kent de uitdaging: nieuwe klanten vinden is lastig en er zijn zoveel mogelijkheden die je kunt inzetten dat de keuzestress al snel om de hoek komt kijken. Er zijn zoveel leuke acties om nieuwe klanten te werven die je kunt inzetten. Welke kanalen kun je inzetten en zijn er ook mogelijkheden die niet al te veel geld kosten maar wel meer traffic, bezoekers en klanten oplevert? Freekey zet een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje.

Tip 1: Google is je beste vriend

Zorg er allereerst voor dat je website goed vindbaar is. Beheer je je site zelf en gebruik je WordPress? WErk dan met plugins zoals Yoast SEO. Deze plugin helpt je om jouw website en de content die je plaatst, zo ‘Google-vriendelijk’ mogelijk te plaatsen. Zorg er ook voor dat Google je site kan indexeren. Hulp nodig? Wij kunnen Heka Consult aanraden.

Tip 2: Bied jouw product of dienst aan via je site

Het klinkt heel erg logisch, maar toch heeft niet iedere ondernemer zijn producten of diensten online staan. Je site is een verkoopkanaal, dus zorg ervoor dat klanten je product of dienst kunnen afnemen.

Tip 3: Wees bereikbaar, wees zichtbaar bereikbaar

Potentiële klanten voelen zich gerustgesteld als ze op makkelijke manier in contact met jou kunnen komen. Contactformulieren kunnen daarin helpen, maar transparantie over jouw adresgegevens biedt vertrouwen. Zorg er daarom voor dat klanten kunnen zien waar je gevestigd bent, vermeld een telefoonnummer waarop je bereikbaar bent en een e-mailadres waar klanten je kunnen mailen voor meer informatie. Ook kun je nadenken over een live chat functie op jouw website.

Tip 4: Potentiële klanten zijn gek op aanbiedingen en kortingen 

Er is geen betere manier om nieuwe klanten te werven dan via aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen. Wordt jouw eigen site of webshop goed bezocht, dan kun je daar je aanbiedingen op communiceren. Wil je extra verkoopkanalen inzetten dan kun je Freekey inzetten. Via dit online verkoopplatform kun je jouw aanbiedingen op jouw producten en/of diensten plaatsen. Je betaalt een kleine bijdrage wanneer je product via Freekey wordt verkocht.

Tip 5: Wissel kortingen, aanbiedingen en acties regelmatig met elkaar af

Trigger jouw klanten door regelmatig nieuwe aanbiedingen en acties te starten en te communiceren. Dit kunnen tijdelijke kortingen zijn op jouw producten of diensten, of tijdelijke combinaties van producten en diensten. Heb je een boekwinkel, maak dan boekpakketten voor je klanten. Heb je een speelgoedwinkel, koppel dan eens 2 producten aan elkaar en biedt dan aan tegen een interessante prijs.

Tot slot:

Succes met het bedenken van acties die passen bij jouw klanten. En als je hulp nodig hebt, schroom dan niet om eens contact met ons op te nemen. Wij bieden je graag de mogelijkheden van het Freekey-platform aan om nieuwe klanten te werven.

Het Freekey-Team

info@freekey.nl 

 

SHARE OR SAVE THIS POST FOR LATER USAGE

Laat een reactie achter